Thunderstruck

Hei, nyt joku roti! Aika menee liian nopeesti. Tässäpä nyt kuitenkin fiiliksiä ja meininkejä viime viikoilta!

Supertaifuuni Haiyaniin henkisesti valmistautuessa törmäsimme sattumalta erilaiseen trooppiseen myräkkään hotellimme aulassa, nimittäin muihin suomalaisiin. Hämmennys oli molemminpuolista, ja siinä sitten alkukantaisesti toljotettiin toisiamme niinkuin koko suomen kieli olisi ollut oma salainen koodikieli josta joku muu oli päässyt vihille. Muutaman voimasanan ja hutiin menneiden kättelyiden jälkeen päätimme yhteistuumin tehdä sitä, mitä suomalaiset tekee parhaiten: mennä kaljalle. Illan aikana pääsimme purkamaan matkan varrella esiintyneitä kulttuurieroja ja niistä johtuneita kommelluksia erittäin ymmärtäväisille korville. Ilta huipentui paikalliseen rokkibaariin, missä hämmentävän hyvä cover-bändi esitti versionsa mm. Panteran, AC/DCn ja muiden legendojen biiseistä. Tämä ilta oli kyllä yksi reissun mieleenpainuvimmista, ja team VietBomb kiittää ja kumartaa Bravo Teamia (aka Badventuresia) huikeista hetkistä. See you in Finland!

illan selkein otos

illan selkein otos

que pasa

que pasa?

Työrintamalla on ollut mielenkiintoisia kommelluksia, jotka kuitenkin ovat aina olleet hintansa väärtejä. Täällä tuntuu olevan enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että mikään ei mene niinkuin olettaisi. Yleistä on, että esityspäivän lisäksi myös esityksen sisältö ja sijainti muuttuu alkuperäisestä vain muutamaa tuntia ennen h-hetkeä. Tässä kohtaa suomalainen työkulttuurimme saa henkisiä litsareita poskille, mutta saammepahan kultaakin arvokkaampia opetuksia ja kokemuksia siitä, millaista työskentely muissa maissa tai muiden kulttuurien parissa voi olla. Ja silti, AINA lähdemme esityksistä kuin naantalin auringot konsanaan, kun yleisönä toimineet opiskelijat ovat niin liikkiksiä antaen aplodeja ja hurrauksia joka käänteessä ja kiittäen meitä vuolaasti esityksen jälkeen. Tänä viikonloppuna orpokotiprojektimme jatkuu ja selvitämme muutaman uuden orpokodin tarpeita rahalliselle avustukselle ja kansainvälisille vapaaehtoistyöläisille.

Viime viikkoina on ollut sateisempi ja myrskyisämpi ilma kuin aiemmin reissullamme, joten olemme päässeet nauttimaan monista melkoisen virkistävistä sadekuuroista ja sydämenpysähdyttävistä ukkosenjyrinöistä. Osaamme ennakoida sateen tulon suht tarkasti pilvistä, ja olemmekin onneksemme usein ehtineet sateensuojaan ennen taivaan repeämistä. Jottei meininki olisi kuitenkaan liian luksusta, hotellihuoneemme ikkunat ja vessan katto tihuttaa vettä sisään sateella muistuttaen siitä, että olemme täällä maailman toisenkin puolen opiskelijoita opiskelijabudjetilla.

Nyt kun Saigon on jo koti, olemme vapaapäiviemme ratoksi kehitelleet ekskursioita läheisiin kyliin ja kummastelleet maailman menoa siellä. Tänään vuorossa oli Vietnamin sodan aikaiset guerillojen kaivamat Cu Chin tunnelit, joissa pääsimme itse kokeilemaan miltä tuntuu kontata kymmeniä metrejä kapeita maanalaisia pimeitä ja kosteita tunneleita pitkin. Me ollaan niin sissejä! Aikataulut ovat osuneet kohdilleen niin, että pääsemme joulukuussa kiertämään Vietnamia vähän laajemmin. Suunnitelmissa on koluta joulukuun alussa Mui Ne  ja Da Lat, ja joulun alla taas matkustetaan Nha Trangiin, kun vanhempamme tulevat moikkaamaan meitä tänne.

-Vietnamin sissi-alokkaat Mira ja “Dunjzica” (kuten Starbucks ymmärsi)

Ps. Oma ruisleipä kullan kallis! Ikinä ei olla mistään oltu niin onnellisia kuin muutamasta ruisleivästä jotka tuttavamme toi meille tällä viikolla vieraillessaan Saigonissa. Ennen olemme ajatelleet, että kunhan on voita leivän päällä niin asiat on hyvin, mutta nyt on kyllä todettu että kyllä se pelkkä leipä riittää.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s