Valkea joulu vietnamilaisittain

jingle bells, jingle bells...

jingle bells, jingle bells…

Riemukkaan jouluisat terveiset kaikille täältä Vietnamin napajäätiköiltä! Toivottavasti teidän joululomat sujuu mukavan rattoisasti syödessä ja viettäessä laatuaikaa sohvaperunana. Meilläkin vietetään valkeaa joulua, nimittäin valkoisten hiekkarantojen muodossa; tällä hetkellä majailemme vanhempiemme kanssa hieman yli 300 kilometrin päässä Saigonista rantakaupunki Nha Trangissa, jonka nimi tarkoittaakin juuri sopivasti valkoista hiekkaa. Vedettyämme muutaman hektisen sightseeing-päivän kotiväelle Saigonissa kaikille natsasi lähteä palvomaan aurinkoa, paikallismarkkinoita ja maaseudun idylliä Nha Trangin leppoisiin biitsitunnelmiin. Tämä entinen pieni kalastajakylä on nykyisin kukoistava turistikeskus kaikilla mukavuuksilla, minne vanhempamme päätyivät Aurinkomatkojen kautta ja niin päädyimme mekin perässä. Päällisin puolin perinteisen oloisesta rantakohteesta löytyy kuitenkin lähistöltä paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, kunhan kaivaa vähän pintaa syvemmältä. Näin olemme siis luonnollisesti tehneet.

Kuumia lähteitä, vilkkaita yömarkkinoita, kokkauskursseja, mutakylpyjä, tunnelmallisia pikkukyliä, 42-metrinen buddhapatsas… Nämä ja paljon muuta olemme viikossa ehtineet löytää Nha Trangista ja sen lähiympäristöstä. Kalastus on täällä yhä monien köyhempien asukkaiden elinkeino, ja sen vaikutus näkyy katukuvassa kaikkialla, meillä tietysti lähinnä merenelävien syömisenä ja kalastusalusten loputtomana kuvaamisena. Seafood-raflat eivät lopu täältä kesken! Uutena makuelämyksenä olemme kokeilleet strutsin lihaa – tilasimme tosin nautaa, mutta hei, virheitä sattuu kaikille. Ja hyväähän se oli. Äitimme ovat päässeet harjoittelemaan perinteisten vietnamilaisten ruoka-annosten kokkausta (sekä niiden tilaamista elekielellä), ja me vietimme jouluaaton melko tunnelmallisesti pyöräillen läheisten pikkukylien ja maaseudun halki sekä valmistaen oman jouluateriamme vietnamilaisittain, eli käsivoimin alusta loppuun saakka. Hauska fakta: erään kylän asukkaat kutsuivat hautausmaataan paradise resortiksi, koska tämä oli ainoa paikka missä oli täysin hiljaista ja rauhallista. “You check in but you don’t check out.” Ja eikun seuraavaa elämää odottelemaan. Ah, buddhalainen logiikka!

paradise resort

paradise resort

markkinamummeli

markkinamummeli

joulupöperöiden laitossa

joulupöperöiden laitossa

Maanantaina lennetäänkin sitten takaisin tuttuun Saigoniin muutamaksi päiväksi saattelemaan vanhempamme takaisin kotia päin ja viettämään uutta vuotta – jouluvalojen määrästä päätellen parhaat ilotulitukset löytynee sieltä! Riehakasta mutta turvallista uutta vuotta sinne Suomeenkin, ottakaahan lungisti!

kalastuspaatit

kalastuspaatit

Mira-tonttu & Dunja-tonttu

Advertisements

2 thoughts on “Valkea joulu vietnamilaisittain

 1. Katri Laukkanen says:

  Terveiset täältä Suomen harmaudesta! Vietnamin ikävään käärimme tänään kevätkääryleitä, valmistimme maustekastikkeen ja keitimme hot potin. Ikävä kyllä maut eivät yltätäneet lähellekään kokkikoulussa tehtyjen ruokien tasoa :/. Harjoittelemme lisää.

  Kivoja kuvia täällä blogissa, täytyy käydä kurkkimassa teidän seikkalujenne etenemistä. Mukavaa loppuaikaa Vietnamissa ja hyvää uutta vuotta!
  Terkuin retkiseuralaiset Katri, Pertti ja Maura

  • Mira says:

   Moikka! Hauska kun luette blogiamme. Me ollaan harjoiteltu kevätrullien käärimistä vielä muutamaan otteeseen joulun jälkeen, saas nähdä miten meille käy Suomessa. Mukavaa uutta vuotta sinnekin, ja terkkuja koko jengille! -Mira & Dunja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s