Lempparihetket

Eka ilta Saigonissa. Vaikka takana oli pitkät lennot, ekan illan fiilis oli sanoinkuvailematon, kun istuttiin katukeittiössä paikallisten vapaaehtoisten kanssa. Samalla saatiin ekat makuelämykset vietnamilaisista herkuista ja tehtiin tuttavuutta Saigonin sykkeeseen ensimmäistä kertaa. We’re finally here, tää tuntui juuri siltä mitä oltiin monta kuukautta jo odotettu ja intoiltu.

Ensimmäinen länkkäriateria Can Gion työn jälkeen. Se fiilis, kun juo ensimmäistä kertaa pitkään aikaan kylmää juomaa (ja vieläpä kokista) ja sai ruuaksi jotain muuta kuin riisiä, munakasta tai nuudelikeittoa. Ja voi vimpula, saatiin vielä kaupan päällisiksi suklaaunelmajälkkäri, joka vei meiät hetkeks taivaaseen.

Unelmainen uima-allas Saigonissa. Löydettiin kuin löydettiinkin Saigonin keskustasta yks paikka, mihin ei mopojen töötit kuulu, eikä kaduilta huudella ‘manicuu pedicuu massaa’ tai ‘motobike, motobike’. Upean vehreällä alueella sijaitseva uima-allaskeidas, joka tuntui olevan muutaman muunkin Saigonin vilskeestä taukoa tarvitsevan länkkärin salainen pakopaikka. Täällä vierähti helposti tunti jos toinenkin onnellisesti paistatellen. Definitely meidän hiljainen salapaikka.

Dunjan synttäripäivä. Hyvää ruokaa, hyvät hieronnat ja sitäkin ihanampi ilta Saigonin korkeimman rakennuksen skybaarissa. Lasku baarista oli yli kaksi miljoonaa, päätelkää loput.

Kotimatka Mui Nen hiekkadyyneiltä. Maailman kauneimpaa vaaleanpunaisen sävyissä kirjailevaa auringonlaskua vasten ajeleminen hiekkadyyneiltä takaisin majapaikkaan hurjapääkuskien kyydissä. Siinä kyyneleet vieri kummallakin poskilla, osittain vauhdista mutta enimmäkseen onnesta. Louis Armstrongin sanoin, what a wonderful world.

Vuoren huipulle kiipeäminen. Dalatissa lähdettiin uhkarohkeina kiipeämään vuorta pitkin meneviä rappusia ylöspäin. Loppua ei näkynyt, mutta tiesimme että ylhäällä oli temppeli ja hienot näkymät. Kun vihdoin pääsimme viimeiselle tasanteelle ja istuttiin hetkeksi fiilistelemään, tajuttiin että se oli ensimmäinen kerta kahteen kuukauteen kun oltiin täysin hiljaisessa paikassa. Oltiin ainoat koko mestassa. Siisti fiilis!

Vanhempien yllättäminen lentokentällä. Tultiin salaa vanhempiamme vastaan lentokentälle, kun he matkasivat tänne joulunviettoon. Tunteet oli luonnollisesti pinnassa kun pääsi halimaan omaa äitiä ja isiä pitkästä aikaa. Saimmekin aikaan pienen spektaakkelin lentokentällä kun rynnittiin väkimassojen läpi tervehtimään porukoita. Tästä alkoi kahden viikon mittainen joululomailu rakkaassa seurassa.

Uusi vuosi saigonilaisittain. Vietettiin uusi vuosi huippuseurassa, tutustuttiin Sukellus Asiaan -blogin pitäjiin ja syötiin Saigonin lempiraflassamme. Sekalainen sakkimme suuntasi vielä Saigonin yöhön, jossa nautittiin muutamat bisset katukeittiössä, laskettiin uuden vuoden countdownit, keikutettiin vähän diskossa, nautittiin muutamat bisset, levähdettiin kevätkääryleiden äärellä, nautittiin muutamat bisset, ja metsästettiin vielä auki olevaa menomestaa, mutta kun todettiin lähes ainoan aukiolevan paikan olevan pieni elintarvikekiska, ostettiin sieltä vielä matkabisset ja käppäiltiin nukkumaan. Voi niitä oloja seuraavana päivänä.

Halong Bay. Tämä luonnonihme tuhansine pikkusaarineen, tippukiviluolineen ja kelluvine kalastajakylineen on noussut tähän astisen reissun suurimmaksi elämykseksi. Täällä mentiin monta kertaa ihan sanattomaksi eikä tiedetty miten päin olla kun meitä ympäröi niin uskomattomat maisemat. Kun istuskeltiin pienen risteilylaivamme hytin parvekkeella musiikin siivittämänä ja usvaiset maisemat lipui ohi, tuntui että naamalle oli läntätty pysyvästi euforinen hymy. Sellainen oli meidän pieni pala taivasta.

melontavalmiudessa

melontavalmiudessa

Vitsi, on meillä ollut kyllä ihan huikea reissu. Tähänhän nämä lempparihetket ei kuitenkaan jää, vaan ne saa jatkoa jo heti huomenna, kun suuntaamme kohti Kambodzaa ja Angkor Watin temppeleitä. Malttaakohan sitä tänä yönä nukkua ollenkaan…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s