Hong f*cking Kong

Ah, Hong Kong. Täällä ollaan jo, viimein, jälleen, whatever! Lentomatka Saigonista Hong Kongiin sujui erittäin rattoisasti rivillä 46 puolivälissä Cathay Pacificin jättikonetta, joka tuntui kuin bisnesluokalta konsanaan Kambodzan matkan jälkeen (mihin ne potkurit katosi? anteeksi kuinka monta riviä??) eikä siinä ehditty oikein edes kelailla että mitä tapahtuu ja minne ollaan menossa ja mistä ollaan lähdössä. Viikko Hong Kongissa alkoi hurjapäätaksikuskin kyydissä (tämä ainakin oli tuttua) ja uudenlaisen katukuvan pällistelyllä. Täällä ei paljoa kaksipyöräisiä näy eikä pärinää kuulu ja ollaan jo monesti jouduttu toteamaan että tietä EI kannata ylittää vietnamilaisittain, eli hitaasti ja silmät puolitangossa. Lisäksi meillä kesti muutama päivä totutella muutamiin pikkuseikkoihin, kuten valuuttaan (kaikki tuntuu älykalliilta ja nollia pitää aina pyöritellä päässä muutamaan kertaan ennen kuin sisäistää niiden merkityksen) ja ihmisten kanssa kommunikointiin, täällä kun kaikille voi puhua muullakin kuin elekielellä ja imitoinnilla. Ilmastokin tuntuu melko hytisyttävältä Saigonin kosteuden ja helteiden jälkeen. +15 astetta on meille yhtä kuin vapiseminen ja päällä toppi, pitkähihainen, fleece ja villahuivi. Tämä sen kun rohkaisee entisestään palaamaan Suomeeen.

papparaisten kaksintaistelu

tiukka matsi menossa

On ollut huikeaa lopettaa meidän reissu sen ansaitsemalla tavalla niin ihanan tunnelmalliseen ja eläväiseen paikkaan kuin Hong Kong. Tämä on yksi niistä kaupungeista, joista tuntuu saavan mitä vaan (paitsi rakkolaastareita, joita ollaan yritetty bongata tuloksetta) ja voi kävellä minne vaan ja löytää jotain pällisteltävää, oli se sitten katutaidetta, paikallisia arkipuuhissaan tai kaikennäköisiä härpäkekauppoja. Ollaankin otettu jalat alle ja kävelty randomisti minne huvittaa, ja liikkeellä ollaan oltu helposti sellaiset 9 tuntia/päivä. Mikäs sen mukavampaa kuin aloittaa päivä aamuteellä ja paninilla Pacific Coffeessa ja seurata käynnissä olevia työpalavereita ja koululaisryhmien kokoontumisia. Satunnaisesti ollaan myös hypätty metroon tai Star Ferryyn vaihtelun vuoksi. Ja koska jotkin turistijutut on must, tehtiin tietysti retki näköalapaikalle Peakiin ja kuvattiin sataman skyline iltavalaistuksessa. Eipä tältäkään viikolta ole fiilistelyhetkiä puuttunut.

palanen katutaidetta

auringonlasku Peakillä

auringonlasku Peakillä

uuden vuoden koristeita

uuden vuoden koristeita

Voi Hong Kong. Olet tuntunut ihanan tutulta ja kotoisalta aasialaismeininkeinesi, ja on erittäin vaikeaa sisäistää että muutaman hassun tunnin päästä ollaan jo takaisin Suomessa. Pakkaaminen aamulla tuntui sujuvan ihan epäluonnollisen helposti ja nopeasti ja molemmilla on meinannut nousta vähän tippa linssiin tänään kerran jos toisenkin päivän viilettäessä ohi. Istutaan juuri lentokentällä tekemässä tätä postausta, aivan kuin istuttiin kirjoittamassa ensimmäistä postausta ihan täpinöissä Helsinki-Vantaan lentokentällä muutama kuukausi sitten. Ei tässä voi olla tuntematta miten ympyrä on sulkeutunut. Takaisin lähdetään eri ihmisinä, takana juuri niitä kokemuksia mistä unelmoitiin tätä reissua suunnitellessa. Fiilis on tällä hetkellä surullisenhaikeanmalttamattomanhyperaktiivisenherkäntyynen sekoitus. Joten pistetään teille Suomen päästä vielä kattavat jälkifiilistelyt kunhan ollaan saatu vähän perspektiiviä ja ajatuksia koottua. Mutta, for now…

…until we meet again, Asia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s